st2.gif (14709 bytes)

Βασικές αρχές που διέπουν την ανάπτυξη σελίδων στο SailingGr.


Στο SailingGr είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι Ελληνικοί Ναυταθλητικοί όμιλοι που επιθυμούν να καταχωρήσουν σελίδες που θα τους προβάλουν στο διεθνές δίκτυο "internet", στο εξωτερικό πρωτίστως και συνάμα (όχι δευτερευόντως) στην Ελλάδα.

Μεταξύ των σκοπών του SailingGr είναι να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ομίλους να έχουν μια εκτεταμένη ή έστω τυπική παρουσίαση με τις δραστηριότητες τους.

Η προβολή αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ (για τα πρώτα 5ΜΒ) και πρωταρχικά (επαναλαμβάνω) θα απευθύνεται στο διεθνή χώρο. Για το λόγο αυτό, είναι υποχρεωτικό η πρώτη σελίδα κάθε ομίλου να είναι στην Αγγλική (σαν την πιο διαδεδομένη προς στιγμήν γλώσσα στο διαδίκτυο στατιστικά).

Επίσης είναι υποχρεωτική η αμερόληπτη προβολή και αποφυγή κάθε "πολιτικοποιημένης" αναφοράς, είτε αυτή αφορά στις εσωτερικές αντεγκλήσεις των μελών, του ομίλου, ή κάποια άλλη αρχή.

Ο υπεύθυνος και ιδιοκτήτης του SailingGr, ιατρός κ. Αθανάσιος Ν. Φαναριώτης, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επέμβει στη σύνθεση μιας σελίδας εφ’ όσον αυτή αντιβαίνει τον παραπάνω όρο και μόνο.

Το SailingGr, σαν σύνολο, προς στιγμήν διατηρείται και συντηρείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του από ένα άτομο (τον προαναφερθέντα). Σε πολλές περιπτώσεις στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά φίλων της ιστιοπλοΐας και μελών των ομίλων ή κλάσεων που αναλαμβάνουν την υποστήριξη των ομίλων ή των κλάσεων ή την συγγραφή ανεξάρτητων σελίδων.

Ο όγκος των δεδομένων αυξάνεται με γοργό ρυθμό και σύντομα θα γίνει ανάγκη η πρόσληψη προσωπικού και επέκταση τεχνικής υποστήριξης. Για το λόγο αυτό θεωρείται απαραίτητη η σύσταση εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία θα αναζητήσει πόρους από χορηγία. Αν συσταθεί εταιρία, επαναλαμβάνω ότι αυτό θα γίνει μόνο για λόγους διαχειρίσεως πόρων.

Οποιεσδήποτε οικονομικές επιβαρύνσεις της εταιρίας που προανέφερα θα  επιβαρύνουν (αν δεν καλύπτονται από χορηγία η δωρεά, ή ό,τι άλλο) μόνο τον ιδιοκτήτη του SailingGr και διόλου ή με καθοιονδήποτε τρόπο, τους ομίλους ή τις κλάσεις ή ό,τι άλλο έχει συμφωνηθεί να παρέχεται δωρεάν.

Τέλος δηλώνεται ότι:

Η επωνυμία και το σήμα κάθε ομίλου, κλάσης, οργανισμού, εταιρείας παραμένουν ιδιοκτησία του ομίλου, κλάσης, οργανισμού ή εταιρείας. Αυτό το γράφω γιατί κάποτε είχε τεθεί θέμα σε μια "χαζή" περίπτωση και για αυτό  ίσως πρέπει να δηλώνεται κιόλας.

Η επιθυμία παρουσίασης του ομίλου μέσα από το SailingGr θα γίνεται εγγράφως με απόφαση του ΔΣ, όπως επίσης η αποχώρηση ομίλου, θα πρέπει να δηλούται εγγράφως με απόφαση του ΔΣ. Η διαγραφή εν συνεχεία του ομίλου θα γίνεται υποχρεωτικά από το SailingGr εντός μηνός το αργότερο, πλην της περιπτώσεως που έχει υπογραφεί συμφωνία χορηγίας οπόταν το υλικό θα διαγράφεται εντός ενός μηνός το αργότερο από τη λήξη της συμβάσεως, που δεν θα ξεπερνά τη διετία.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, σε όλες τις περιπτώσεις η επιθυμία των ΔΣ για αποχώρηση του ομίλου, θα εκτελείται υποχρεωτικά μέσα στα ορισθέντα χρονικά διαστήματα.

Σε περίπτωση που παραμένει (ο όμιλος ή η κλάση), για το χρονικό διάστημα της χορηγίας, ο όμιλος παραμένει «παγωμένος» (με το υλικό που υπήρχε μέχρι την ημερομηνία αναγγελίας της διακοπής) και δεν αποκλείεται και η εκτέλεση της επιθυμίας διαγραφής του ομίλου, πιο μπροστά από τη λήξη της συμβάσεως, αν αυτό «είναι δυνατόν».

Μετά από τα ανωτέρω δεν συντρέχει λόγος και αποκλείονται δηλώσεις του τύπου copyright or disclaimers. Όλα αυτά προβλέπονται από το γενικό copyright του SailingGr. Αν κάποιος έχει αμφιβολίες περί των προθέσεων του κ. Αθ. Φαναριώτη και των σκοπών του SailingGr -δεν μπαίνει- και διαλέγει να πάει αλλού, τόσο απλό είναι.

Τέλος αναφέρεται παραπάνω ότι κάθε όμιλος φιλοξενείται δωρεάν για 5ΜΒ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε όμιλος έχει στη διάθεσή του δωρεάν χώρο στο server 5ΜΒ που είναι υπέραρκετός, αν γίνει σωστή διαχείριση των μέσων, για να καλύψει όλες τις δραστηριότητες του ομίλου ή της κλάσης. Μετά από αυτό το "χώρο" (των 5ΜΒ), ο όμιλος θα πρέπει να συνεισφέρει με 10.000 δρχ το μήνα (120.000 δρχ εφ' άπαξ το χρόνο), για κάθε 5ΜΒ που θα διαχειρίζεται. Δύο όμιλοι που βρέθηκαν κατά την σύνταξη του παρόντος μεταξύ 5-10ΜΒ, αυτοδικαίως τους καταχωρείται αρχικός χώρος 10ΜΒ. Επιπλέον τυχαίνει να είναι και οι 2 πρώτοι όμιλοι με τους οποίους ξεκίνησε το SailingGr, τιμής ένεκεν λοιπόν….

Στο μέλλον και εφ' όσον ευρεθούν ικανοί πόροι, ο χώρος των 5ΜΒ δωρεάν θα αυξάνεται ανάλογα.

ΣΗΜΗΩΣΗ: Η σύνταξη αυτής της σελίδας έγινε και αναπροσαρμόζεται από τον ιατρό κ. Αθανάσιο Ν. Φαναριώτη (αναφερόμενο επίσης και ως web skipper of    SailingGr), χωρίς την βοήθεια δικηγόρων, των οποίων την βοήθεια απεύχεται σε οποιανδήποτε περίπτωση.

Το SailingGr συγκροτήθηκε για να προάγει την Ιστιοπλοΐα μέσα από το "διαδύκτιο", να ενημερώνει τους ομίλους και τα μέλη του και να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ομίλους να προβληθούν επί  ίσων όρων.  Επιπλέον κάτω από τον τίτλο sailing.gr είναι ακόμα ποιο εύκολη ανεύρεση όλων μας από Ελληνες και αλλοδαπούς.

ΤΕΛΟΣ, το SailingGr και ο υπεύθυνός του,  επ' ουδενί λόγο  σκοπεύουν να κερδοσκοπήσουν (δεν ενδιαφέρει καθόλου τι νομίζει, όποιος νομίζει διαφορετικά), απλώς "Για  την Ελλάδα ρε..." και για τη "δόξα"!!!.

και παράπονα... μετά από 4 χρόνια ύπαρξης...

Αθήνα 1995-1999